Control Panel

FollowersBlog Content


Kereta Hatchback Hybrid Proton yang akan dipamerkan di Geneva Auto Show Mac

Written by Muhammad Comments
Proton memperkenalkan hatchback hibrid pada hari Jumaat hasil dari kerjasama dengan Italdesign Giugiaro. Kenderaan konsep yang bakal dipamerkan pada pameran Geneva Auto Show bulan depan adalah sebahagian daripada kenderaan mesra alam yang bakal dibangunkan bersama-sama. Kenderaan adalah untuk memenuhi standard global dan memainkan peranan penting bagi kereta kompak saiz Asia disamping memningkatkan lagi imej Proton dimata dunia.Setakat ini hanya gambar dari salah satu kenderaan yang direka untuk Proton. Kenderaan ini dikatakan mempunyai 5 pintu, empat kerusi hatchback dan saiz dikatakan sebesar model Fiat Panda kompak.

Terdapat juga varian 3 pintu, tetapi ianya hanya akan dipamerkan pada Geneva bulan depan(Mac).

“Objektif kami adalah untuk menawarkan ruangan hiasan dalaman dari kereta bersaiz sederhana tetapi tidak mengabaikan senireka luaran sebuah kereta kompak,” Giugiaro Giorgetto dipetik sebagai berkata.

Enjinnya akan dipasang didepan termasuk sistem pengecajan bateri lithium-ion. Kereta juga merupakan sepenuhnya menggunakan Drivetrain elektrik.


Afni's Son: berita penuh mengenai penglibatan Proton Berhad dalam pameran Geneva Auto Show Mac ada disini ( http://3luv.blogspot.com/2010/03/kereta-konsep-proton-mampu-tarik.html )

Luv Islam..Luv Family..Luv Her | Copyright © 2009 | Altered Design By Muhammad | Managed To Blogger Under Afni's Son